Faste – og bøn

Faste – og bøn

Så er vi kommet ind i fasten, hvor flere og flere vælger at give afkald på forskellige ting: Kød, alkohol, tobak, TV osv. Det er en god tradition, for det er utvivlsomt sundt i en periode at prøve at leve både lidt anderledes og af lidt mindre end normalt.

Men vi bør huske, at fasten frem for alt har til formål at styrke bønnen. Fastetiden er bønnens tid. Derfor vil jeg opfordre til, at man ikke bare forbruger lidt mindre i fasten – men at man først og fremmest bruger tiden på at bede lidt mere end normalt.

Som en hjælp til at sætte fokus på bønnen, har jeg derfor valgt hver dag i fastetiden at bringe et kort citat af biskop D.G. Monrad (1811-1887), som har gjort sig mange gode og vigtige tanker om bøn.

I min nyligt udkomne bog om Monrad: ”Monrad – et indblik i biskop D.G. Monrads liv og tanker” skriver jeg:

Monrad er vel nok den danske præst og biskop som mest overbevisende og vedholdende minder om bønnens betydning… I de fleste af Monrads bøger, prædikener og afhandlinger er bønnen indvævet som en rød tråd, ja, man vil næppe kunne forstå ret meget af Monrads religiøse og politiske arbejder, hvis man ikke er opmærksom på den betydning, som bønnen har for ham. Det var bønnen, som fik ham til at gå på opdagelse i og bearbejde sit eget sind. Det var bønnen, som var med til at bære og styrke ham, og som gjorde, at han kunne holde sig selv og tilværelsen ud. Det var bønnen, som han personligt tyede til i glæder og sorger, og det var bønnen, som han i stort set alle sine skrifter opfordrede til, priste i høje toner og altså også intellektuelt arbejdede med.”

Så glæd jer til her i fastetiden at læse nogle af Monrads tanker om bøn – og brug dem til at blive styrket i bønnen.

Det begynder i morgen – askeonsdag – og fortsætter frem til påskedag.

God læselyst!

Steen Skovsgaard

Advertisement
Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s