Når jeg bliver gammel…

Den aktuelle debat om madudlevering til ældre borgere har fået mig til at tænke på en visitats, jeg som biskop for flere år siden foretog i den danske kirke under DSUK i Buenos Aires. Her besøgte jeg bl.a. “Det danske hus” – et plejehjem, som blev bygget for flere år siden. Plejehjemmet var kommet i stand ved at en gruppe mænd en aften havde siddet over et godt måltid mad og drøftet, hvordan de selv kunne tænke sig, at deres kommende plejehjem skulle indrettes. Det blev siden bygget, og det viste sig, at køkkenet kom til at spille en helt central rolle i plejehjemmet.
Under mit besøg fik jeg lejlighed til at spise der, og det var en stor oplevelse. Ikke alene kunne man dufte maden i det meste af huset, man kunne også kigge ud i køkkenet og følge med i tilberedningen. Ja, man kunne endda høre og glæde sig over den kvindelige køkkenleders smukke sang. At der også var mulighed for at få vin til maden, behøver jeg vel næppe at tilføje.
Kunne man forestille sig, at politikere og beslutningstagere gjorde det samme i Danmark som disse pionerer? At de satte sig sammen over et måltid mad og spurgte: “Hvordan kunne vi tænke os at få det, når vi bliver gamle? Hvordan kunne vi selv tænke os at få maden tilberedt og serveret?”

Steen Skovsgaard

Advertisement
Standard

One thought on “Når jeg bliver gammel…

  1. Hr.skovsgård, de mænd som sad og talte om mad på plejehjem, har ikke været politiker, eller folk med regneark, de køkkener, som var på vores plejehjem, skulle aldrig været lukket, ang. Smitte fare er det bedre med små enheder, storkøkken bliver aldrig godt, samt det er for dyrt i længden, det lukker inden 5 år. med venlig hilsen leif Olsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s