Sandhed og løgn – og kampen mod kristendommen

Kristendommen er under pres, og det er vigtigt at se vanskelighederne eller kampen i øjnene. Selvom vi her hos os er milevidt fra at være forfulgt som mange kristne er det rundt omkring i verden, så må vi ikke glemme eller overraskes over, at kristentroen også hos os bliver modsagt og er under pres.
Tag bare Jyllands-Postens meget omtalte spørgeskemaundersøgelse, hvor man har skrevet ud til 900 præster og stillet dem spørgsmål som: Tror du på en skabende Gud – tror du at Jesus fysisk stod op af de døde osv.
Nu var det ikke fra avisens side et ønske om at blive oplyst, nej det var naturligvis for om man kunne finde et svagt punkt at skrive om. For hvis man nu kunne få en eller måske et par præster til at falde i og svare forkert, så havde avisen måske en ny Grosbøllsag at skrive om. Og Gudskelov! – eller sådan ville avisen næppe sige – men så heldigvis da: For der var et par som faldt igennem, hvilket fik følgende ord med på vejen i avisen: ”Men det kan altså heller ikke være nemt at være præst, for der er jo intet bare nogenlunde fornuftigt og ræsonnabelt menneske, der tror på, at en mand, som har skabt sig en karriere ved blandt andet at gøre blinde seende, lave vand til vin, gå på vandet og genopvække døde og efter sin henrettelse kan genopvække sig selv og stige til himmels uden tekniske hjælpemidler..Løgn og myter er det jo selvfølgelig..”
Løgn og myter, usandhed, tåbeligheder, det er bare nogle få af de hårde ord, som bliver hæftet på kristendommen igen og igen af ateister, som synes, at de tænker så klart og skarpt, og som anser deres kritik for så hård, at den burde få hele korthuset til at falde sammen.
Men kirken og dens budskab består. På trods af al hån og talrige forfølgelser, mord, drab, terror og trusler, så står kristentroen stadig fast.
Hvorfor dør denne tro dog ikke? Hvordan kan det være. at den står så stærkt, så den endda kan udholde forhånelser og forfølgelser? Det er da et under, som burde give større anledning til undren, end at Jesus kunne gå på vandet.
Hvorfor lever troen stadig?
Svaret er: Fordi Gud selv er nær. Han har ikke efterladt os alene eller overladt os til os selv. Jesus lever og virker, og han viser sig for de mennesker, som udsættes for modstand og forfølgelse. Han holder dem oppe, som er ved at falde. Han mætter dem, som tørster, og han viser sig for de fangne og for dem, der lever under ængstende kår.
Derfor kunne Dostovjevskij også skrive om sin tro i et brev fra sit fangenskab i Sibirien:
”Om mig selv kan jeg sige, at jeg er et ægtefødt barn af min tid, et tvivlens og mistroens barn, og sandsynligvis vil forblive det til mine dages ende. Hvor er jeg ikke blevet pint og pines fremdeles, af denne hede længsel efter troen, en længsel som bliver desto heftigere, jo flere beviser jeg finder mod troen! Alligevel skænker Gud mig undertiden øjeblikke med fuldkommen ro. Og i sådanne øjeblikke har jeg formuleret min trosbekendelse. Denne bekendelse er for mig klar på ethvert punkt, og den er mig hellig. Den lyder i al sin enkelhed således: Jeg tror, at der intet skønnere findes, intet dybere, intet så dragende, intet så sandt, så klogt som Jesus Kristus. Atter og atter fylder tanken om ham mig med brændende kærlighed og jeg siger til mig selv at hans lige ikke blot ikke findes, men ikke kan findes. Jeg siger endnu mere: Hvis nogen bragte mig beviset for, at sandheden om vore liv ikke er i Kristus, og hvis sandheden i virkeligheden ikke var hos Kristus, så ville jeg hellere være med ham end med sandheden.”
Kristus er kirkens store trøst og eneste håb. Og han har ikke forladt os, men lever og virker til tro, til trøst, til fred og til glæde.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s