Bøn for en terrorramt verden

Når nøden er værst, skal kirken være nærmest!
Mellem den 14. – og 15. februar blev København ramt af terror med to dødsfald og flere sårede til følge. Terror betyder frygt, og formålet med terror er at kue til tavshed og underkastelse, og derfor er terror en forbrydelse mod såvel menneskeliv som et liv i tryghed og frihed. Det er som bekendt ikke alene vores danske fædreland, som rammes af terror, det er også vores nabolande, og i Mellemøsten og Afrika koster terroren endnu flere liv end på vore breddegrader. Terror er en verdensomspændende epidemi, der spreder sig i land efter land og kræver ofre i nord og syd, øst og vest.
Det er myndighedernes sag at kæmpe mod terroristerne, men det er kirkens sag at kæmpe mod frygten, som kan lamme, forvirre og formørke enkeltmennesker og samfund. Det er kirkens sag at bede og derved lægge vore bekymringer og ængstelser over til Gud, som er altings Herre og verdens frelser. Den, som sidder med foldede hænder, sidder ikke med hænderne i skødet. Hvor der bedes, arbejdes der for freden og mod frygten.
Derfor vil folkekirken i Lolland-Falsters Stift indbyde til forbønsgudstjeneste for en terrorramt verden, onsdag den 18. februar kl.19.30 i Klosterkirken i Nykøbing F. Det er gammel skik med ekstraordinære Bededage, når der er en særlig nød for hånden, og det er også i nøden, man skal kende sin folkekirke. Onsdag er det askeonsdag, begyndelsen på fasten, og det er værd at faste fra sortsyn og fremtidsangst. Man kan kun få for meget.
Lad os bede. Mindre kan vi og verden ikke leve med.
Jesper Bacher
sognepræst
Steen Skovsgaard
biskop

Advertisement
Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s