Bønner i fasten

Jeg har i dag skrevet nedenstående til præsterne i Lolland-Falsters Stift:
Så er vi kommet ind i fastetiden – bønnens, bodens og eftertankens tid. Og det er ikke for meget at sige, at tiden i høj grad kalder på kirken og dens budskab.
Fastelavnssøndag blev jeg tidligt om morgenen ringet op af P4 Sjælland, som ønskede at høre min reaktion på terrorangrebene i København. Særligt ønskede de at høre, om jeg som biskop kunne sige noget om, hvordan man kan håndtere frygten, og hvad vi kan gøre, for at den ikke tager magten over os.
Det er da tankevækkende, at de kunne finde på at spørge en præst – og ikke som sædvanlig en psykolog. Det siger noget om, at kristendommen alligevel ikke er en helt så fjern og uvirkelig størrelse, som nogle vil gøre den til. Det ligger stadig dybt i de folkelige gener, at når landet stander i våde, og når ulykken rammer, så kan man gå til kirken med forventning om, at præsterne har noget at sige.
Jeg fik bl.a. citeret 1. Johannesbrev kap. 4 vers 17-18: ”Frygt findes ikke i kærligheden, men den fuldendte kærlighed fordriver frygten..” og benyttede samtidig lejligheden til at opfordre til bøn og kirkegang, som en gammel prøvet måde at komme af med sin frygt og bekymring på.
Det skal da også være min opfordring til jer her ved indgangen til fasten. Lad os sammen benytte fastetiden til det, som hører fastetiden til: Bøn, bod og faste. Det er kirkens særlige opgave og bidrag til en tid, hvor folk bliver bange, urolige, bekymrede og forvirrede. Så skal kirken og dens præster stå fast, bede til Gud og lægge alverdens bekymring, krige, vold, død og terror frem for Gud. Det kan vi gøre alene eller sammen med hinanden og i menighedens fællesskab.
Som inspiration og hjælp til disse forbønner har jeg aftalt med Marianne Schwartz, vores webmaster, som vil sørge for, at der på stiftets hjemmeside fra askeonsdag til påskedag vil være et menupunkt, som hedder: Bønner i fasten. Her vil jeg opfordre jer til at sende bønner eller bedeemner ind i hele fastetiden til msc@km.dk og gerne med navn under. Så vil Marianne offentliggøre dem, og min opfordring er, at vi alle på én eller anden måde benytter os af disse bønner og gerne opfordrer andre til det samme.
Jeg håber, at I har lyst til at være med – og bede med – og ønsker os alle en velsignelsesrig fastetid med masser af gode bønner, som må stige op til Gud som en liflig duft.

Mange gode hilsener
Steen Skovsgaard

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s