Lad håbet gro!

Lad håbet gro!
Under overskriften: ”Lad håbet gro!” afholdt Tværkulturelt Center, København i dagene den 13.-14. marts en konference, hvor hovedtaleren var Chawkat Mourarry.
Chawkat Moucarry er interfaith specialist i den internationale kristne nødhjælps- og udviklingsorganisation World Vision, der arbejder i over 100 lande. Han er født og opvokset i Syrien, har en phD i islamiske studer fra Sorbonne Universitet i Paris og bor nu i England. Han er desuden forfatter til en række internationalt anerkendte bøger om islam og kristendom.
Det blev en spændende eftermiddag og et givende møde med en kompetent foredragsholder, som ikke alene har et stort kendskab til islam, men som i særlig grad har et hjerte mission.
”Hvordan skal vi møde muslimerne?” var eet af spørgsmålene, og Moucarrys svar var: ”Glem, at de er muslimer!” Lad være med at møde hinanden med fordomme, men mød hinanden først og fremmest som medmennesker og medborgere. ”Islam har mange ansigter, og ISIS er det værste!”, konstaterede Moucarry – uden at konferencen dog kom til at handle så meget om ISIS. For vi må nemlig ikke glemme, at radikale muslimer udgør højst 1 % af verdens 1.6 milliarder muslimer.
”Er der håb for Mellemøsten?” – var et tema, som Chawkat Moucarry behandlede og havde klare svar på. For der er masser af håb i Mellemøsten. Og det findes i den kristne tro. De forfølgelser, som kristne udsættes for, styrker dem i troen og håbet og kærligheden. Som eksempel på det viste Moucarry et gribende og tankevækkende filmklip fra et interview med en 10 år pige, Myriam, som sammen med familien var blevet fordrevet fra Quarakesh. Filmklippet kan findes på Y-tube under Sat/ Kids under Myriam, og det blev det smukkeste, varmeste og rigeste udtryk en dyb og levende tro i en lille pige. Efter at have hørt og set den lille piges vidnesbyrd og sang var man ikke i tvivl om, at der er masser af håb for Mellemøsten og i de mennesker, som er fordrevne og forfulgte. Kristentroen er virkelig deres støtte, forsvar og håb. Og man kunne ikke andet end sidde beskæmmet tilbage med spørgsmålet: Er der håb for Europa?
Moucarry blev også spurgt om, hvad han mente om den svenske, syriske ærkebiskops forslag om at evakuere alle syriske kristne fra de berørte områder. En sådan evakuering ville efter Moucarrys mening være både uklog og tåbelig. For det første ville det være praktisk umuligt, og for det andet må man spørge: Hvad så med alle de forfulgte muslimer? Skulle man så bare lade dem i stikken?
Mødet med muslimer sammenfattede Moucarry i tre ord: Connection, Cooperation, Conversion: Kontakt, samarbejde og konvertering. Det hele må tænkes med.
Steen Skovsgaard

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s