Ikke flere eksperter i religion, tak!

Under overskriften: ”Danmark har brug for flere eksperter i religion. Ikke flere præster” – gør Thomas Bjørnestad sig i KD den 4. august til talsmand for, at det var bedre, hvis vi fik flere religionsvidenskabsstuderende end præster. Vi har nemlig efter hans mening brug for ”eksperter”, som kan sige noget om tørklæder, maden i dagsinstitutioner, ytringsfrihed, terror osv.

Jeg vil stilfærdigt sige: Nej tak. Fri os for flere såkaldte ”eksperter”. Hvad skal vi med dem? Det kan da godt være, at de – ligesom Klods Hans’ brødre – kan smøre sig i mundvigene og er gode til at tale for sig. Men når det virkelig gælder, altså når virkeligheden kræver kød og blod, personligt engagement, forkyndelse, tro, kærlighed, nærvær, omsorg, trøst, forståelse, så har vi ikke brug for eksperter. Så er der brug for en præst. Et levende menneske, som har et personligt ståsted og forråd at øse af, og som aldrig vil kalde sig ekspert.

Jeg glæder mig derfor over, at der er flere, som har lyst til at give sig i kast med teologien. Og jeg vil gerne tilføje, at hvis der skulle være én eller flere af de nye teologistuderende, som kunne tænke sig at stifte bekendtskab med præstekaldet, så afholder vi i Lolland-Falsters Stift i september måned vores årlige ”præstepraktik”, hvor nye teologistuderende kvit og frit kan stifte bekendtskab med, hvad det vil sige at være præst. Et embede, som vel at mærke – og Gudskelov – ligger meget langt væk fra at være ”ekspert”.

 

 

Advertisement
Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s