Kirkesangbogen

Jeg har netop modtaget et eksemplar af ”Kirkesangbogen” – udgivet af Det Kgl. Vajsenhus’ Forlag. Og hvor er det dog en dejlig udgivelse! Her er masser af nye og gamle sange og salmer, samlet i en broget buket. Her er temaer over livet, året, dagen og gudstjenesten, og så er der tilmed en gruppe med engelske salmer og sange, samt et par Taizesange. Alle med noder og becifringer, lige at gå til for et lettere klaver- eller guitarakkompagnement.

”Vi kunne ikke have skabt denne bog for ti år siden” udtaler formand for redaktionsgruppen Rasmus Nøjgaard. Det ved jeg nu ikke. I Gellerup Kirke lavede vi i hvert fald vores egen: ”Gellerup Kirkesangbog” for over 20 år siden, og den blev senere revideret med nye salmer og sange. Vi følte dengang, at der i menigheden var behov for en anden slags salmebog, netop en kirkesangbog, som kunne bruges både i kirken, men også udenfor kirken og gudstjenestens rammer. En sangbog, hvor der udover salmer også var mulighed for at synge kendte og ukendte, nyere og gamle sange og salmer.

På tirsdag til vort personalemøde på Lolland-Falsters Stiftskontor har jeg allerede besluttet, at vi skal prøve at synge Anne Linnets ”Forårsdag”, som jeg aldrig har sunget som fællessang. Men jeg tror, at den vil falde i god jord.

Og så er jeg sikker på, at min gamle kollega Jørgen Lasgaard – som i øvrigt var initiativtager til Gellerup Kirkesangbog – er jublende henrykt over, at der i denne nye Kirkesangbog er mulighed for at synge U2’s: I still haven’t found what I’m looking for.

Men nu har vi fundet den bog, vi ledte efter. Nu behøver vi ikke længere at lede efter en kirkesangbog. Vi har nemlig fået den med denne nye udgivelse.

Til lykke med Kirkesangbogen – og TAK!

Steen Skovsgaard

Advertisement
Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s