Så giv da Gud dit hjerte…

Kære konfirmand

Til lykke med konfirmationen. Jeg håber, at du har haft en god konfirmationsforberedelse, og at du har lært din kirke og din præst bedre at kende. Jeg håber også – hvis du allerede nu er blevet konfirmeret – at det har været en festlig konfirmationsdag både i kirken og derhjemme, og selvfølgelig også, at du har fået nogle gode gaver.

I år er det præcis 50 år siden, at jeg selv blev konfirmeret. Vi havde en oldgammel præst på 52 år, som underviste os på skolen. Det var ikke altid spændende. Faktisk kunne det godt være kedeligt indimellem, og vi var heller ikke særlig stille. Den bedste time, vi havde, var den dag, hvor vi var oppe i kirketårnet, og graveren ringede med kirkeklokken. Og så afslutningen hjemme hos præsten, hvor vi fik hotdogs.

Jeg kunne godt li’ vores præst, som vi kaldte: pastor Knudsen. Når han stod på prædikestolen, kunne man ikke lade være med at følge med i det, han sagde. Han stod ikke og læste op, men talte lige ud af hjertet. Ved altergangen lagde han hænderne på hovedet af os, inden vi fik brød og vin. Og så kan jeg også huske konfirmationen. Her skulle vi sige ja til trosbekendelsen, og bagefter sagde han: ”Så giv da Gud dit hjerte og mig din hånd!” Så gav vi ham hånden. Jeg syntes, det var helt OK og tænkte ikke så meget over, hvad det var han sagde. Det er først langt senere, at jeg har tænkt over ordene. Din præst har måske ikke sagt de samme ord ved din konfirmation. I grunden er det synd, for det er det, som troen handler om. Gud spørger efter vores hjerte. Det gør han ved konfirmationen, og det gør han hver eneste dag og til hver eneste gudstjeneste. Gud ønsker inderligt at få vores hjerte. Han elsker os og ønsker, at vi skal elske Ham.

Det mærkelige er, at ikke engang Gud er herre over vores kærlighed. Kærlighed kan man aldrig kræve eller tvinge. Kærlighed kan man kun vise og give – glad og gerne.

Ved din konfirmation har du fået meget. Du har fået gaver, opmærksomhed, kærlighed og Guds velsignelse. Men det allervigtigste er alligevel det, som du selv kan give: nemlig din kærlighed og dit hjerte.

Derfor: Så giv da Gud dit hjerte!

 

 

Advertisement
Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s