Herre, hjælp os!

Vor far i Himlen
Vi takker dig for vort folk og fædreland. Tak for den lov og orden, som hersker her hos os, for politi, domstole, politikere og embedsmænd, som hver på deres måde er med til at gøre Danmark til et trygt og godt land at leve i.
Et terrorangreb har for nylig ramt os – med døde og sårede til følge. Vi er chokerede og fulde af sorg og medfølelse med ofrene og deres pårørende. I nøjagtig de samme timer har en kvindelig selvmordsbomber, som tilhørte Boko Haram, i det nordøstlige Nigeria dræbt 10 personer, og 30 blev såret. Terrororganisationen ISIS halshuggede i samme weekend 21 tilfangetagne koptere, og vi har i samme periode hørt om flere terrorangreb, som er blevet afværget i Tyskland og Canada.
Herre, vi kan ikke rumme eller fatte alle disse forfærdelige oplysninger og nyheder. Al den død, ondskab og terror, som gemmer sig bag de mange døde og sårede, og alt det, som sker åbenlyst og i det skjulte lige nu og her hos os og ude i verden.
Vi forstår det ikke, og det gør os bange. Vi er bange for den terror, som kan ramme os og vore kære; men vi er mere bange for den frygt, som terroren spreder i os og omkring os, og som kan ændre vores samfund og hverdag. Men allermest er vi dog bange for det kolde hjerte. Vi er bange for, at al den nød, terror og ondskab gør os kolde og kyniske og får os til at lukke os inde i os selv – magtesløse, håbløse, apatiske.
Herre! Giv os troen på dig og verden tilbage. Gør vore hjerter åbne og brændende for dig og dit rige, så vi tør se os omkring og tør møde dig og hinanden i tro og tillid.
Åbn vore øjne, så vi indser vores skyld.
Åbn vore ører, så vi kan høre verdens nød.
Åbn vore hjerter, så vi tør håbe på dig.
Og åbn vore hænder, så vi gør, hvad vi kan og lever som vi skal, der hvor vi hver især er sat.
Og endelig beder vi dig: Åbn vor mund, så vi midt i frygt og mørke stadig husker at lovprise dig, vor Gud og skaber, Jesus Kristus. vor frelser og forløser, du gode Helligånd, vor trøster i livret og i døden.
Amen
(Brugt ved forbønsgudstjenesten i Klosterkirken, Nykøbing F onsdag den 18. februar 2015)

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s