Smagsprøver fra “Sjæleskat”

Hermed et par smagsprøver på en lille udgivelse, som jeg har under forberedelse. En samling af citater og trøsteord fra den gamle præst Christian Scrivers ”Sjæleskat”. Den skal udkomme til september!
1. Ligesom det i naturen har behaget Gud at skjule den søde kerne i hårde og beske skaller, at skjule liljen under tornene, diamanten i klipperne, guldet i slaggerne, således skjuler han også dem, som hører ham til i megen trængsel.
9. I godt vejr løber der flere skibe på klipperne og sker flere skibbrud end i den stærkeste storm.. Således styrkes og vedligeholdes troens ild ved trængsel, mens den mangen gang slukkes i gode dage.
10. Den, som vil have og beholde Guds nådes ædle rose, må ikke være ked af tornene på dens stilk.
14. Naturkyndige har bemærket, at det vand, som risler hen over mange flintesten og klipper eller groft sand, er det reneste og lifligste, fordi det ligesom bliver forarbejdet og mister den vedhængende urenhed ved at støde mod så mange sten, ligesom at den sæd, som om vinteren har ligget længst og dybest under sneen, grønnes siden allerskønnest og bærer den meste frugt: Således er det også med Guds kirkes lemmer; de, som har lidt den meste trængsel og fristelse, er de nyttigste til at undervise, formane og hjælpe andre med gode råd.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s